招考资讯

更多>>
联系客服
联系电话
联系电话

你现在的位置是:首页 > 复习资料 > 正文

2020年银行招考:浦发银行秋招真题与解析五

点击链接加入群聊【2020年银行考试交流群】:

 https://jq.qq.com/?_wv=1027&k=5uT0F7r

(一)

Directions : There is 1 passage in this part. The passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices , You should decide on the best choice.

Your face is the future of smartphone security. Apple made that clear last week when it unveiled the pricey iPhone X. Apple claims to have conquered many of the challenges that have prevented the widespread use offacial biometrics. But a number of computer-vision researchers say they are skeptical that a smartphone-based system like FaceID can account for things like variable lighting conditions or subtle changes in a person's appearance to create a secure-yetpractical way to unlock a phone a dozen or more times a day.

Apple’s new technology does sound promising. The company says FaceID creates a “precise depth map” of one’s visage by projecting more than 30,000 infrared dots against a person’s face, then using the phone’s infrared TrueDepth camera and high-power microchip to collect and analyze the results. Users are also asked to turn their head as they scan so the phone's machine-learning algorithm can measure the face from several angles and create a more detailed 3-D map of their features. Once the map is created and stored, the iPhone X uses infrared light to help FaceID scan a person’s face even in the dark. Meanwhile, machine-learning algorithms running on the phonekeep track of changes in a person's appearance—including glasses, facial hair and hats—so the smartphone’s accuracy improves over time.

Despite advances in facial recognition in recent years, it remains unclear whether FaceID will work in a variety of conditions while also keeping the iPhone X secure. Hackers, for example, quickly found a way to bypass the Samsung Galaxy S8's facial-recognition scanner when it was introduced in March: They tricked the device by simply showing it a photo of the user. FaceID’s use of 3-D facial maps could address that problem. But historically it has been a big challenge for such a system to recognize faces under different lighting conditions and from a variety of angles.

Apple showed off FaceID last week under relatively controlled conditions, says Arun Ross, a professor of computer science and engineering at Michigan State University. " Clearly the demo was very interesting," he says. " But at the same time some extraordinary claims were made." Apple' s Schiller said, for example, that the chance a random person' s face could unlock someone else' s iPhone X was one in a million——much more secure than TouchID. Ross says, however, that it is not clear how often FaceID fails to recognize its owner. When contacted, Apple declined to elaborate on Schiller' s comments.

“Like all biometrics, FaceID will have a problem with revocation,” says Vitaly Shmatikov, a computer science professor at Cornell Tech. “If a password is compromised, it can be changed—but a face cannot be changed.” Apple touts its ability to secure data on its iPhones, which do not share biometric information with the company’s servers. Still, Ross says, hackers always seem to find a way around even the tightest security.

请回答51-55题

51.What is the computer-vision researchers’ main concern of iPhone X’ s FaceID?

A.They have concerns of the security and convenience of FaceID.

B.They don’ t believe iPhone X’ s FaceID can successfully unlock a phone every time.

C.They have doubts of its technique to overcome variable lighting and subtle change of the user’s face.

D.They are mainly worried about the smartphone’ s accuracy.

52.What does Arun Ross mean by “relatively controlled condition”?

A.To start an explanation of FaceID' s using condition.

B.To mention that Apple Inc. shows their new product under a well designed environment.

C.To imply that FaceID has its limits.

D.To add a context explanation of the interesting demo.

53.Why does the author mention Vitaly Shmatikov saying "a face cannot be changed" ?

A.To infer that a person' s face is highly unlikely to change to another shape.

B.To illustrate that the image stored in the phone cannot be changed if FaceID is compromised.

C.To explain the revocation difficulty of FaceID.

D.To enhance the data security on iPhone since it do not share biometric information with servers.

54.What is the author' s attitude toward Apple' s Face ID technology on iPhone X?

A.Promising                         B.Skeptical

C.Supportive                        D.Neutral

55.Which one of the following statements about iPhoneX's FaceID is false according to this article?

A.It is a whole new technique Apple Inc. applied on iPhone X.

B.It has started a revolution in computer-vision industry.

C.It has a problem of revocation.

D.It has embedded security mechanisms to secure the data on the phone.

 

答案与解析

51.【答案】B

【解析】本题为细节题:根据题干关键词computer-vision researchers可将信息定位在第一段最后一句话But a number of computer-vision researchers say they are skeptical that a smartphone-based system like FaceID can account for things like variable lighting conditions or subtle changes in a person’s appearance to create a secure-yet-practical way to unlock a phone a dozen or more times a day.(但是很多计算机研究员说,他们怀疑像FaceID这种基于智能手机的系统,是否能在诸如灯光变化或人脸部发生细微变化的情况下还能安全又实用,一天之内解锁十几次或更多次。),根据这句话可知这些研究人员担心的是iPhone X的FaceID不能多次解锁,故答案选B;注意like variable lighting conditions or subtle changes in a person’s appearance部分只是对things进行举例,并非科研人员担心的iPhone X的FaceID无法解决的核心问题,故C项不对。故选C项。

52.【答案】C

【解析】本题为细节推断题:上一段在说“对FaceID是否能在不同条件下正常使用不确定”,本段紧接着说了iPhone X发布会上苹果公司“在相对可控的条件下炫耀(showed off)了FaceID”,后面Arun Ross又提出疑问(Ross says, however, that it is not clear how often FaceID fails to recognize its owner),通过前后对比及该段的语境可知,Arun Ross这里用relatively controlled conditions其实就是暗指FaceID存在使用限制,苹果发布会上展示的之所以如此炫彩,是因为他们所利用的条件是相对可控的。故选C项。

53.【答案】C

【解析】本题为细节推断题:本段第一句话中,Vitaly Shmatikov说“像所有生物识别技术一样,FaceID在撤销方面会有问题,”,紧接着他又说“如果密码被盗用,可以改密码——但是人脸无法改变。”后面这句话其实是对前面第一句话的解释,是为了说明FaceID has a problem with revocation的。故选C项。

54.【答案】B

【解析】本题为态度推断题:文章开篇即提出iPhone X的FaceID是否能在各种条件下正常使用这样一个疑问;第二段进行让步说了该手机人脸识别技术的先进性;第三段又转折回到正题——对FaceID是否能在不同条件下正常使用不确定;第四段对“it is not clear how often FaceID fails to recognize its owner”这样一个问题没有答案;最后一段又提出其存在一个撤销的问题。总体看来,作者对iPhone X新技术的态度已经很明显,应该是怀疑的。另外,通过文中的一些字眼,如claim, show off, does sound promising等也可以推断出作者的态度。故选B项。

55.【答案】B

【解析】本题为细节题:根据第一段第三句话Apple claims to have conquered many of the challenges that have prevented the widespread use of facial biometrics.及第二段第一句话Apple’s new technology...可知人脸识别技术确实是苹果用在iPhone X上的一项全新技术,故A项正确;根据第一段最后一句话But a number of computer-vision researchers say they are skeptical that...可知苹果的该项技术遭到了计算机视觉研究人员的质疑,并没有在这个领域引起一场(新)革命,文中也确实没有相关说明,故B项说法不符合原文;根据最后一段可知该技术存在撤销问题,故C项正确;根据最后一段倒数第二句Apple touts its ability to secure data ... servers..可知D项正确。故选B项。

 

点击购买银行网课
 
 
融大教育银行培训班第九期10月11日盛大开班
 
可免费试听一天,银行、公务员、事业单位、特岗、三支一扶、国企笔面试联保
 
咨询微信(添加微信可获得网申教学视频、银行历年招聘考试真题)
 
 
更多金融资讯,请关注【融大教育银行人】微信公众号,扫一扫,更多惊喜等你哦!
 




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

各地分校

  • 2012829164333.jpg
  • 2012829164412.jpg
  • 2012830200360.jpg
  • 2012829164440.jpg
  • 2012830200344.gif
  • 2012829164452.jpg
  • 201368152923.png
  • 2012830202635.jpg
  • 2012830200330.jpg
  • 2013102510564799.jpg
  • 201368154442.png
  • 201368152858.png
  • 201368152834.png
  • 201368152811.png
  • 20121126161343.jpg
  • 2012830200308.jpg
  • 2013121117598337.jpg
  • 2013102512035899.jpg
  • 2013102512032291.jpg
  • 2013102512038936.jpg